Kosten en vergoedingen

Kosten en vergoedingen

Zorgverzekering:
U krijgt geen vergoedingen voor mantelzorg uit de basisverzekering.
Mantelzorgondersteuning wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor kunt u een mantelzorgmakelaar inschakelen. Klik hier voor een overzicht welke vergoeding u krijgt van welke zorgverzekeraar. Mijn advies is om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar omdat soms vooraf toestemming nodig is.

Persoonsgebonden budget:
Heeft u een PGB dan kunt u de dienstverlening van een mantelzorgmakelaar betalen uit het vrij besteedbaar bedrag.

Werkgever:
Als u werk en zorg combineert informeer dan eens bij uw werkgever wat de mogelijkheden zijn voor een bijdrage in de kosten.

Gemeente:
Gemeenten hebben vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) de taak om te zorgen voor mantelzorgondersteuning. Vraag uw gemeente naar de mogelijkheden en maak uw wensen kenbaar. Als zelfstandig werkende Mantelzorgmakelaar ben ik onafhankelijk en niet gebonden aan gemeentelijke instanties of instellingen en ik kan daarom ook als onafhankelijke cliƫnt ondersteuner ingezet worden.

Bedrijven:
Voor bedrijven en organisaties die advies willen hebben over een mantelzorgvriendelijk spreekuur of over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid kan ik een voorstel/offerte maken.

Algemene voorwaarden:
Klik hier voor de algemene voorwaarden

Privacy verklaring
Klik hier voor de privacy verklaring